Preview Mode Links will not work in preview mode

Podden som breddar slöjdbegreppet och speglar det handgjorda skapandet idag.

Programledare Peter Gropman träffar intressanta gäster med olika ingångar till slöjden. Produceras av Iris media på uppdrag av den statliga myndigheten Nämnden för hemslöjdsfrågor.

Följ oss på Instagram

Apr 7, 2020

Många i världen befinner sig just nu i karantän eller isolering, coronakrisen påverkar även slöjdare i Sverige, många har mist sina uppdrag och möjligheter till försäljning. Men i krisen föds även en kreativitet och många testar nya digitala lösningar.

I detta avsnitt samtalar programledare Peter Gropman med flera slöjdaktörer i landet som ger sin bild av läget i krisen spår. 

Sara Degerfält är hemslöjdskonsulent i Västra götalandsregionen och har startat det kollektiva broderiprojektet "Djur och odjur", som på kort tid har lockat över 300 deltagare. Mer om projektet här. 

Slöjdaren Nisse Stormlod sänder live på Instagram hemma från sitt kök i Bräkne Hoby. På filmerna visar han sina följare hur han täljer skedar, som följarna även kan köpa. Kolla in Nisses Instagram här. 

Medverkar i avsnittet gör även Friedrike Roedenbeck, kanslichef vid Nämnden för hemslöjdsfrågor. Hon berättar om den undersökning som nämnden har gjort för att ta reda på hur coronakrisen påverkar slöjdare och konsulenter. 

Länk till Verksamt.se - information till företagare under coronakrisen.

Podden Handgjort produceras av Peter Gropman på Iris media, på uppdrag av Nämnden för hemslöjdsfrågor.